Vagtplaner med roller

Med roller kan du lave avancerede vagtplaner, der sikrer at de rette kompetencer er på vagt.

Særligt hvis I kender jeres frivillige og hvor der er særlige kompentencer vigtige for udførelsen af en opgave, kan du med fordel bruge roller i CrewPlan. Rollerne oprettes i en vagtplan og tildeles så til de frivillige (med kompetencerne). Det kunne være "Erfaren" "Ny frivillig" "Bartender" Truck certificat" eller lige det der passer til jeres situation. Opret rollen og tildel den til de frivillige med kompentencen, hernæst kan du oprette vagter hvor kun de personer med rollen kan se vagten. Du kan oprette ubegrænset med roller og kombinere dem i en vagt, sådan at de personer der tager vagten kan udføre opgaven.

I nedenstående eksempel er der oprettet 4 forskellige roller, scenariet er tydeligvis en bar, de 4 roller er tildelt til forskellige frivillige.


Når du har oprettet rollerne, skal de tildeles til de frivillige der skal kunne tage vagter med disse roller. Det er ikke muligt for de frivillige selv at vælge sine roller.

For at tildele roller til de frivillige trykker du på knappen med en bruger på og hermed åbnes et vindue hvor du tildeler rollen til de frivillige. (se herunder). I søgefeltet kan du fremfinde de frivilligprofiler der skal tildeles denne rolle. Her kan du også fjerne rollen fra en frivillig i fanebladet "Rolle frivillige"


Når du så opretter en vagt i samme vagtplan, kan du angive hvor mange af hver "Rolle" der skal kunne tage vagten. Du kan stadig bruge "Åbne vagter" sådan at et antal pladser kan tages af frivillige uden tildelte roller. Det kan kombineres som det passer til situationen.

Et eksempel kunne være at have en rolle "Afvikler" som tildeles ansvarspersoner, herudover så er der åbne pladser for resten. Eller ingen åbne pladser og kun roller. Det er helt op til jer.


For de frivillige er det nemt at se forskel på om en vagt er "Rolle baseret" eller en åben plads. De grønne knapper er de åbne vagter, blå knapper angives tydeligt med titel på rollen og det er KUN de frivillige der er tildelt rollen, der kan se disse knapper og tage de pladser på vagten.

I eksemplet herunder vil knappen "Take shift as Barmanager" forsvinde når der er en frivillig med rollen "Barmanager" der har taget den plads på vagten.